Uitslag Gouden Parel 2020

Super blij en super trots dat wij zijn genomineerd voor de Gouden Parel. Elk jaar kiest Ondernamen een aantal ondernemers die uitblinken in het werk wat ze doen. Dit jaar sprongen er weer drie uit, waaronder Marlous.

WAAROM MARLOUS DE GOUDEN KANSMAKER IS

Met de komst van de TechnoHUB kunnen basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en MBO-studenten uit de regio’s Woerden, Montfoort, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk straks 365 dagen per jaar leren over techniek.

Woerdens Techniek Talent (WTT) is een samenwerkingsverband van ruim 120 technische bedrijven uit de regio, vijf onderwijsinstellingen en de gemeenten Woerden, Montfoort, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk.

De doelstelling van dit samenwerkingsverband is om de instroom van leerlingen in het technisch onderwijs te bevorderen en de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs te verbeteren.
Na jarenlange inzet van WTT, heeft de organisatie dit jaar een mijlpaal bereikt met de komst van de TecnoHUB: een leeromgeving waar basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten kennis krijgen van de nieuwste technieken. Naast het faciliteren van het regulier onderwijs, is in deze faciliteit ook ruimte voor technische trainingen voor medewerkers van onze partners, productpresentaties en om- en bijscholing voor geïnteresseerden die hun carrière in de techniek willen starten. Tien jaar geleden is de basis voor de TechnoHUB al gelegd; toen werd er voor het eerst een Techniek Driedaagse georganiseerd voor kinderen uit groep 7 en 8.

Van Techniek 3 daagse naar 365 dagen techniek!
Met de komst van de TechnoHUB kunnen basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en MBO-studenten uit de regio’s Woerden, Montfoort, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk straks 365 dagen per jaar leren over techniek. Zij kunnen hier van alles ervaren en leren over de verschillende technieken. Bovendien kunnen ze kennismaken met de laatste ontwikkelingen en innovaties in deze branches.

Onder leiding van Marlous Birkhoff wordt er na een intense verbouwperiode vanaf begin september 2020 gestart met de eerste opleidingen binnen vier techniekbranches:
Mobiliteit & Transport, Installatie & Elektrotechniek, Metaal & Mechatronica en Robotica Bouw, Wonen & Interieur.