Ons verhaal

Woerdens Techniek Talent is een samenwerkingsverband van bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio Woerden, de gemeenten Montfoort, Oudewater, Bodegraven-Reeuwijk en Woerden. Onze doelstelling is de instroom van leerlingen in het technisch onderwijs te bevorderen en de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs te verbeteren.

De aantrekkingskracht van techniek

Ook vinden wij het belangrijk het imago van de technische sector te verbeteren. Werken in techniek betekent niet alleen maar ‘vuile handen krijgen’. Techniek staat aan de basis van alles waar we in het dagelijks leven mee te maken hebben, daar is niet iedereen zich terdege van bewust.

Doelstellingen Woerdens Techniek Talent:

Stichting Woerdens Techniek Talent (WTT) is een samenwerkingsverband van bedrijven en onderwijsinstellingen uit regio Woerden, de gemeenten Montfoort, Oudewater, Bodegraven Reeuwijk en Woerden. Onze doelstellingen richten zich op het bevorderen van de instroom van leerlingen in het technisch onderwijs en de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs te verbeteren. Ook vinden wij het belangrijk het imago van de technische sector een impuls te geven; werken in techniek betekent niet alleen maar ‘vuile handen krijgen’. Techniek staat aan de basis van alles waar we in het dagelijks leven mee te maken hebben, daar is niet iedereen zich terdege van bewust. Meer over onze partners, evenementen en projecten leest u op deze website.

Onze doelstellingen

1. Projecten creëren

Bij WTT creëren we dagelijks projecten waarmee we leerlingen uit de regio Woerden enthousiast maken over de technieksector.

2. Lesgeven

Sinds september 2020 kunnen leerlingen van alle niveaus les krijgen in onze TechnoHUB, die is voorzien van de nieuwste machines.

3. Reputatie verbeteren

Werken in de techniek betekent niet alleen maar vuile handen krijgen. Daarom zet WTT zich in om de reputatie van de technieksector te verbeteren.