Technische studenten ontwerpen escaperoom voor techniekpromotie

Mbo Rijnland studenten Mechatronica en Smart Technology gaan ook dit jaar aan de slag met een gezamenlijke opdracht van het Woerdens Techniek Talent en BluePrint Automation

Wegens het succes van vorig jaar wordt deze opdracht herhaald. De studenten ontwerpen en bouwen een module voor een escaperoom. De werkwijze, het modulair opbouwen van de modules en de toegepaste techniek voor de verplaatsing van de sleutel is gebaseerd op de manier waarop BluePrint Automation zijn verpakkingsstraten ontwerpt en opbouwt. De studenten moeten hierbij een handleiding en een bouwpakket aanleveren zodat vmbo-leerlingen deze modules zelf kunnen bouwen en een klaslokaal als escaperoom kunnen inrichten. De raadsels die leiden tot het doorplaatsen van de sleutel naar een volgend station kunnen door het vmbo worden aangepast en eventueel vakspecifiek gemaakt worden.

Een echte case vanuit een bedrijf maakt het onderwijs interessant, laat zien hoe het op de werkvloer gaat en laat studenten werken met de nieuwste technieken. Dit project is een voorbeeld van de succesvolle samenwerking tussen de CIV Smart Technology en het Woerdens Techniek Talent.

play_arrow