Succesvolle projecten

WTT is dagelijks bezig met het bedenken van projecten voor leerlingen en kinderen om ze te enthousiasmeren voor techniek. Meer weten over de invulling van deze projecten? Lees hier!

Alle projecten op een rijtje:

– Wonderfoon.
Een project waarbij techniek de zorg goed kan ondersteunen. De Wonderfoon is een oude PTT telefoon die is omgebouwd tot mini-jukebox. Deze wordt gebruikt bij mensen met dementie. Mbo-studenten welzijn werken samen met de studenten elektrotechniek. Klein Houtdijk en WTT zijn opdrachtgever van het project.

– Escaperoom.
Een project waarbij technische studenten een escaperoom ontwerpen voor techniekpromotie. Dit wordt uitgevoerd door de mbo-studenten mechatronica & smart technology in opdracht van BluePrint Automation en WTT.

– Popcornmachine.
Een project waarbij MboRijnlandstudenten mechatronica een apparaat bouwen voor een carrièrebeurs of banenmarkt zoals een popcornmachine. Van Den Pol is de opdrachtgever.

– Het nieuwe kaasmaken.
Dit project van Vergeer kent 3 verschillende opdrachten het automatisch inpakken van gesneden kaas, het automatisch opzetten van kratten en het automatisch en veilig inleggen van paraffine in de voorraadbak. Deze opdrachten worden uitgevoerd door mbo studenten mechatronica & smart technology.

– Interactieve speelwand.
Zo heet het project dat wordt uitgevoerd door de Vakkanjers van het Kalsbeek college. Vmbo leerlingen ontwerpen een interactieve speelwand voor op een Johan Cruijff voetbalveld. Zij worden begeleid door mbo-studenten Smart Technology.

– HUBfietsen!
Een project waarbij leerlingen van het Futura college oude stationsfietsen opknappen in het thema van de TechnoHUB. Hiermee kunnen ze ervoor zorgen dat de TechnoHUB straks optimaal bereikbaar is voor toekomstige bezoekers.

– Meubels voor de TechnoHUB.
Een project waarbij leerlingen van het Technasium meubels ontwerpen voor in de TechnoHUB. Er moet ook een leerelement voor basisschoolleerlingen in zitten. De leerlingen van het Technasium worden bij dit project begeleid door mbo-studenten Smart Technology.