Buitenschools leren van de voertuigtechniek

In het kader van de oriëntatie op een toekomstig beroep in de wereld van Mobiliteit & Transport zijn de leerlingen van Minkema Stein dinsdag 8 september met 20 leerlingen te gast geweest bij Auto-Indus in Woerden.

Verslag vanuit het Minkema:
Dit is een veelzijdig bedrijf, dat zich gespecialiseerd heeft in het leveren van diensten en producten in de automotive branche. Na een prettig ontvangst, met korte uitleg over hetgeen wat komt kijken bij werken in deze branche, volgde een rondleiding door de verschillende afdelingen van het bedrijf. We hebben het gehele proces van het aanleveren tot aan het uitleveren van onderdelen kunnen aanschouwen. Ook is er uitleg gegeven over wat nu eigenlijk een kentekenregistratie is en hoe deze procedure omgezet wordt naar de bekende gele kentekenplaat. En dat blijkt niet zo simpel te zijn als dat het lijkt. Er komen namelijk vele handelingen, controles en registraties bij de RDW aan te pas. Dit alles in verband met het nagenoeg onmogelijk maken van eventuele fraude.

Aan het einde van het bezoek kregen alle leerlingen als aandenken een goed gevulde tas met ‘give aways’ uit de autobranche.
Graag bedanken wij via deze weg het gehele team van Auto-Indus nogmaals hartelijk voor de leuke en leerzame rondleiding!

Aad de Groot.
Docent Mobiliteit & Transport.