Kalsbeek College

Over Kalsbeek College

1. Werken met een 3D-printer
Je eigen oorbellen printen? Zelf een sleutelhanger ontwerpen, tekenen met Google SketchUp en uiteindelijk printen? Op het Kalsbeek College kan het. De 3D-printer is onderdeel van ons lesprogramma. Ons motto is: Als je iets kan tekenen, dan kan je het maken. Alles is mogelijk!

2. De Techniekklas
Een klas vol techniekliefhebbers. Hoe leuk is dat! Als je in onze Techniekklas komt, ben je in het 2e jaar al heel veel bezig met techniek. En dat in een speciaal, gaaf lokaal. Je bent heel praktisch bezig met veel verschillende materialen en gereedschappen en maakt veel leuke werkstukken.

3. Talent op het Kalsbeek College
Misschien heb je er iets over gehoord of gelezen. Een aantal Kalsbeek-leerlingen heeft meegewerkt aan de bouw van een enorme fiets, de Giant Bike. Deze houten fiets van 8 meter hoog en 10 meter lang heeft de stad Woerden gepromoot tijdens de Tour de France. Onze Techniek-werkgroep heeft zich ontfermd over de wielen en de verlichting. Ze haalden hiermee zelfs Hart van Nederland!

Als je kiest voor het Kalsbeek College
Locatie Bredius is dé locatie voor uitdagend beroepsgericht onderwijs. Je kan een vmbo-richting kiezen die het beste bij jou past. Naast lessen volgen ga je ook regelmatig op pad. Zo bezoek je musea, kunstinstellingen en bedrijven om daar meer over bepaalde vakken en beroepen te leren. Er komen regelmatig mensen van buiten de school lesgeven tijdens bepaalde projecten.

Meer info? www.kalsbeek.nl en bekijk ons filmpje.


Naar de website