Minkema College

Over Minkema College

Wij zijn als school lid van Woederdens Techniek Talent onze, omdat wij heel graag als onderwijsinstelling samen werken met het bedrijfsleven.
Onze directeur, mevrouw Van den Beemt, maakt zelf ook deel uit van het bestuur van het Woerdens Techniek Talent.

Op dit moment bieden wij binnen ons vmbo aan de Steinhagenseweg drie techniekrichtingen aan in aanloop naar een nieuw landelijk examenprogramma dat in 2017 voor het eerst wordt afgenomen:

  • Metaal & Elektro wordt PIE(produceren, installeren, energie)
  • Voertuigentechniek wordt MOB & T(mobiliteit en transport)
  • Bouw wordt BWI(bouw, wonen en interieur)

Regelmatig doen wij mee met projecten samen met andere scholen,  zoals het bouwen van een Auto (De Burton) een boot en vorig schooljaar nog een “Giant Bike” in aanloop naar het Tour spektakel. Ook zijn we samen met onze leerlingen vertegenwoordigd bij de Techniek 3-daagse elk jaar in november.

Wij als onderwijsinstelling vinden het belangrijk dat scholen gaan samenwerken met het bedrijfsleven. Onze leerlingen komen voor stage of tijdens hun vervolgopleiding al snel in aanraking met bedrijven in de regio. Daarnaast hebben de bedrijven kennis van actuele ontwikkelingen en innovaties in hun branche. Scholen kunnen die ontwikkelingen  veel minder op de voet volgen. Leerlingen doen door middel van stage veel meer kennis en ervaring op dan wanneer ze alleen maar les krijgen in een klaslokaal.


Naar de website